Monday, February 21, 2011

Deutsche Möhren-Ingwer-Suppe / German Carrot-Ginger-Soup

In many German restaurants this kind of soup is a classical. Especially now when the temperature is all day below zero.



First in German, further down on the page you will find the recipe in English.

The measures you can easily convert here:
http://www.convert-me.com/en/convert/cooking

Zutaten für 4 Personen:
400g      Möhren
60g         frischer Ingwer
50g        Butter
1 EL       Zucker
600ml    Gemüsebrühe
150ml    Kokosmilch
Pfeffer und Salz
  • Möhren in feine Scheiben schneiden.
  • Den Ingwer so klein wie möglich schneiden.
  • Zusammen mit der Butter in der Pfanne erhitzen.
  • Zucker hinzufügen und leicht karamelisieren lassen.
  • Mit Gemüsebrühe und Kokosmilch ablöschen.
  • Für 20 Minuten unter leichter Hitzer köcheln lassen.
  • Mit Stabmixer pürieren.
  • Mit Pfeffer und Salz abschmecken.
 Guten Appetit!



Ingredients for 4 people:
400g      carrots
60g        fresh ginger
50g        butter
1 TS       sugar
600ml    vegetable broth
150ml   coconut milk
Pepper and salt.
  • Make fine slices from the carrots.
  • Cut the ginger is really small pieces.
  • Put them with the butter into a heated pan.
  • Add the sugar and wait until it turns to caramel.
  • Add the broth and the coconut milk.
  • Keep hot without boiling for 20 minutes.
  • Puree with a blender.
  • Add pepper and salt as you like.
Bon Appétit!

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